Eftertankar om en kristall

 

Jag vill gärna säga några ord om den här bilden. Den är tagen några minuter efter att vi stått på Kristallgalans scen. Vi fick vårt pris i klassen “årets granskning”. Det är ett av de mindre prisen, det fick inte plats i direktsändningen, men konkurrensen var ändå väldigt hård. Jag vet inte om jag insåg det då, men jag inser nu, när det sjunkit in, att det är ett väldigt fint pris att få. En vaktmästare tog bilden på Quistberghs Iphone, strax innan vi gick tillbaka in genom förhängena, till vårt bord och de andra prisutdelningarna.

Det jag tror att jag kommer att komma ihåg bäst av hela historien är just det här ögonblicket. Det mesta man gör här i livet gör man i sammanhang där andra ingår. Men hur ofta är det egentligen som man kan känna att man verkligen gör något tillsammans? När jag ser på den här bilden inser jag att programmen om Walther Sommerlaths bakgrund blev just vad de blev för att den här gruppen människor kom samman, var och en med sin egen bakgrund och sina kunskaper. Bredvid mig står Cecilia Wanger, då nytillträdd redaktör. Innan hon kom till Kalla fakta hade hon bland annat jobbat med Bernadottedokumentären, och hade förstås unika kunskaper, och en god dos irritation över hovets fasoner. Johan Åsard, chef för redaktionen, tog en rövare när han anlitade mig som helt oprövat kort i TV-sammanhang. Inte minst därför är det skönt att det gick bra (jaja, visst kan man kritisera programmen och inte minst min del för ett och annat, se till exempel den förra bloggposten). Fredrik Quistbergh kom in med en stor dos entusiasm när det som bäst behövdes, och vet det mesta om hur man svänger ihop ett TV-reportage. På ett nergånget hotell vid Copacabana, svepte Hiki Jönsson in och såg med en elegant utskällning till att hotellpersonalen släppte in oss på våra rum, jetlaggade och jävliga som vi var. Stadgan i gruppen kom från Alex, vår trygge fotograf som alltid kunde ställa de besvärliga frågorna.

Jaja, extremt internt. Men som sagt, det är kul att göra saker tillsammans ibland. Det tar jag med mig.

Comments 1

  1. Johan Åsard wrote:

    Mats, håller med dig helt. Det var väldigt kul att vi fick pris. Och ett ovanligt spännande lagarbete där inte minst din, Henriks och Fredriks olika kompetenser kompletterade varandra på ett väldigt bra sätt. För mig var det också ett väldigt roligt samarbete! /Johan

    Posted 04 Oct 2011 at 15:01

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

Have you Subscribed via RSS yet? Don't miss a post!